All About Arasen

Halloweenfesten..

Det som kallas vardagen, Mat och Bak, Spel Permalink0
Jag har varit lite frånvarande här på bloggen.. Jag har verkligen inte haft tid. Det har varit så fullt upp här hemma..  Vi skulle ju som sagt ha halloweenfest här igår.. Eller rättare sagt Alvin skulle ha en halloweenfest, men det är ju jag som har fixat det mesta. Med lite hjälp av min kärlek. 

Halloweenfesten blev riktigt lyckad.. Om jag får säga det själv. Jag är så jäkla nöjd faktiskt. Jag lyckades få över fler folk än jag trodde. Jag lyckades lura min lillebror och hans tjej att komma i sista sekunden.. Mamma, Johan och Nettan kom också.. Och såklart barnens gudmor och Robin, men dom två visste jag ju redan innan.

Hemmet var redan hyfsat halloweenpyntat. Jag hade inte tänkt köpa eller pynta mer, men när jag var på Netto igår morse efter att ha lämnat Nessa på dagis såg jag att det hade rabatt på allt halloweenpynt. Halva priset på allt tror jag. Så jag passade på att köpa ljusslingor med ögon, döskallar och spindlar.. Jag köpte även en blodig matta.. När jag sedan tände massa ljus i lägenheten blev det riktigt stämningsfullt. I hallen var det nästan lite läskigt när det låg en kropp mitt på golvet.

Jag och Alvin hade bestämt att vi skulle spela levande Cluedo. Dvs spela cluedo fast med personerna som var här osv. Alla skulla ha en anledning till att mörda Mr X (som låg död i hallen). Gästernas uppgifter var med hjälp av ledtrådar att ta reda på vem som var mördaren, i vilket rum Mr X dödades i och med vilket vapen. Gästerna fick några ledtrådar från start och sedan fick de leta efter resten i lägenheten. Nästan alla fick alla rätt.. Mördaren visade sig vara Nessa. Hon mördade Mr X i badrummet med ett skohorn för att han tagit hennes favoritleksak. 

Vi började i lite omvänd ordning och tog fikat först. Vi bjöd på gravar på en kyrkogård, spökbakelser och benknotor. Till middag blev det sen fingrar, flugsvamp och fyllda paprikor (som jag kallade för pumpor hela dagen). Att dricka hade vi en läskigt grön bål med ögon som min kärlek fixat. Supergod! Han gjorde maten också. Fikat hjälptes vi åt med.

Alvin var nöjd med sin fest. Jag var supernöjd, men jättetrött efteråt. Jag somnade nästan i soffan efter Paradise Hotel.. Och då är det illa.. Det gör jag nästan aldrig.  Det enda negativa med festen som jag skulle säga var att jag inte hann klart innan folk började komma. Jag blev helt efter i tidsschemat och Nessa ville inte riktigt samarbeta med en stressad mamma. Annars gick det bra. Jag tror dom flesta kände sig ganska nöjda när de gick härifrån ändå. Det kändes som det.
 
Åh, och just det.. Det blev Cruella tillslut. Mest för att jag kände att det var den enklaste när jag hade ont om tid. Upptäckte dock att jag gått upp ganska mycket sen jag hade den sist så den satt inte lika bra som den gjorde när jag hade den sist. Men vad gör det om hundra år?

Bilder:
 En död Mr X
 
 Blod i badkaret avslöjade var Mr X dog
 
 Spöken
 
Flugsvampar
 
 Kyrkogård
 
 
 Levande Cluedo
 
 
Fyllda paprikapumpor. De gula var fyllda med pastasallad och de röda var fyllda med köttfärs och sedan värmda i ugnen..
 
 
Till top