All About Arasen

Hantverkare och döda fjärilar

Det som kallas vardagen Permalink0
Jag har världens bästa barnmorska! Jag ville ändra tiden inför nästa besök eftersom den inte helt passade mig, men hon hade ont om tider så hon visste först inte om det skulle gå. Men sen klämde hon in mig några dagar senare - på sin fikarast. Hur gulligt är inte det?

För övrigt har det hänt en del idag faktiskt till skillnad från resten av dagarna som just nu är ganska händelselösa. Hantverkare kom hit och grejade med fönstrena. Jag visste att det skulle ske, men jag visste inte exakt vilken dag då dom håller på i hela trappen. Relativt fort gick det i alla fall.

Oscar blev livrädd som vanligt. Han är inte bara rädd för höga ljud, han är av någon anledning jätterädd för hantverkare också. Jag kan tycka att det är lite konstigt eftersom han verkligen älskar människor annars. Men det kanske har med att göra att han associerar hantverkare med höga ljud? Han blev i vilket fall jätterädd och jag hittade honom inte på en timme efter att dom gått.. Jag vet fortfarande inte var han gömde sig.

När jag hämtade Alvin i skolan var han lite ledsen. Inte så att han grät eller så, men det var nog inte långt ifrån. Dom har studerat fjärilar i skolan. De har varit olika grupper och varje grupp har fått varsin fjärilslarv som sedan blivit en puppa och till sist en fjäril. Alvins grupp döpte sin fjäril till Kevin, men nu hade Kevin tydligen dött. Och det tyckte Alvin var både sorgligt och orättvist eftersom ingen annan fjäril dött.. Jag fick förklara att det är sånt som kan hända.

På eftermiddagen låg jag i soffan på balkongen och njöt av vädret. Jag njöt lite för mycket för jag råkade somna där ute. Ganska skönt, men Johan (min egna pitbull) blev inte jätteglad på mig när han fick höra att jag somnat i solen. Resten av dagen har bara flytit på. Vi har gjort sista läxan för läsåret och snart är det dags för mig att lägga mig i sängen och glo på tv. Jag såg att jag hade ett nytt avsnitt av Criminal Minds: Beyond Borders som blivit inspelat, så det ska jag nog se innan jag somnar.

Hoppas ni haft en fin dag

 

Äntligen är värmen här!

Det som kallas vardagen Permalink0
Jag var så trött imorse när larmet ringde. Jag ville inte alls gå upp. Vilket egenligen kanske inte är så konstigt med tanke på att jag vaknade runt kvart i fyra av kramp i benet igen och hade jättesvårt att somna om efter det. Och precis som förra gången så ömmar det i vaden fortfarande.

Jag somnade om en liten stund, men just nu väntar jag på att barnmorskan ska ringa. Jag hade lite frågor om nästa besök som jag helt glömde bort att fråga sist. Förutom det misstänker jag starkt att det blir balkonghäng för min del idag. Det hade jag massor igår och det var så skönt att ligga på soffan där ute med fötterna i högläge och bara njuta av värmen.

För det var precis vad jag gjorde. Jag må ha fått värmeutslag och enormt (vi pratar gigantiska) svullna fötter och vader, men jag är ändå tacksam över det fina vädret vi har fått. Det är så mycket skönare med lite värme än kalla, grå dagar. Igår hade jag klänning och idag är det kjol som gäller.

 

Hemläxa för mamman

Tankar och sånt Permalink0
Vi fick väldigt bra tips på BUP idag. Dom tycker att det ligger mycket på skolan och inte lika mycket på mig och Johan, så det kändes ju ganska skönt. Vi pratade om att det känns som att det är vårat ansvar för vad som händer i skolan, men att det egentligen är skolans ansvar.

För att göra det lite tydligare så ska jag inte ge Alvin utegångsförbud även om han har bettet sig illa i skolan. Vilket för mig känns ganska fel eftersom jag på ett sätt vill markera att han har gjort fel, men samtidigt väldigt skönt för då blir det inte lika jobbigt när han kommer hem. Jag tyckte att det verkade lite konstigt, men BUP menade på att det som händer i skolan ska stanna i skolan. Är det så att Alvin vill prata om det så ska han självklart få göra det, men jag ska inte "straffa" det dåliga beteendet.

Vi ska också börja fokusera mer på de bra sakerna som händer och som Alvin gör. Så att vi stärker banden lite mer. Jag tycker redan att vi har en ganska stark relation, men det skadar inte att stärka den ännu mer. Det kändes riktigt bra efter mötet faktiskt. Och mötet var inte alls kort idag. Jag förväntade mig en timme, som det brukar vara. Men när vi var klara hade det nästan gått 1½ timme. 

För dig skulle jag göra vad som helst 
Till top