All About Arasen

Une manucure française

Skönhet Permalink0
Jag tänkte blogga igår, men sen blev det för sent och jag orkade inte.. Mitt humör har inte riktigt vänts än.. Jag vet inte varför, för jag försöker verkligen vända på humöret. Jag både vaknar och lägger mig med det här humöret.. Och jag vet inte ens vad det är för humör jag har.. Jag är inte glad, jag är inte arg och inte ledsen.. Jag är typ ingenting? Lättretlig är jag också..
 
Igår bestämde jag mig i alla fall för att måla naglarna.. Jag tänkte att det kanske kunde pigga upp mig lite.. Jag fick lite roliga nagelgrejer i julklapp som jag tänkte använda. När jag satt där och funderade på hur jag ville måla naglarna kom jag på att det är väldigt längesen jag hade en vanlig enkel fransk manikyr. Och jag älskar verkligen fransk manikyr. Så det fick det bli. Med en liten twist på ringfingrarna.. Söta små blommor. Vacker, men ändå klassiskt och enkelt. 
 
När jag nästan är klar så vaknar Ness.. Såklart! Min kärlek fick ta upp henne för jag ville inte förstöra naglarna. Men hon ville ju till mig. Jag höll henne så försiktigt jag kunde för att naglarna inte skulle förstöras. Jag hade ingen lust att göra om allt.. Och sen känner jag att hennes blöja är ju väldigt tung. Bara kiss, men det måste ju bytas.. Så mycket för att akta naglarna.. 
 
Jag sa till Nessa att det var ett dumt påhitt att mamma skulle få vara fin. Hon tyckte nog inte att jag skulle piffa upp mig, för hon höll med. Jaaa sa hon med en väldigt glad röst.. Oerhört snäll liten tjej det där.. Som tur var blev inte jättemycket förstört, men det blev ändå lite. Jag ville som sagt inte göra om allt, så jag försökte fixa till det och det gick väl sådär. Jag är inte lika nöjd nu som jag var innan jag behövde byta blöja, men det får duga ändå.
 
ps, använde google translate när jag skulle fixa rubriken så jag hoppas de blev rätt

En sån där period

Det som kallas vardagen Permalink0
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Det har inte hänt så mycket. Varken igår eller idag. Jag har typ känt mig helt off.. Jag vet inte riktigt varför eller vad det beror på.. Jag hoppas de går över snart för jag har typ ingen lust med någonting nästan. 
 
Jag försöker vara glad för det lilla. Jag fick tex blommor och choklad idag och Nessa har varit lite rolig till och från.. Men det är som sagt lite svårt att vara glad längre stunder. Jag tror fortfarande att jag är lite sönderstressad.. Det behöver nog lugna sig lite runt mig innan det känns bättre..
 
 

5 saker jag vill göra under 2018

Det som kallas vardagen Permalink0
Så var det dags för mina årliga mål. Jag gjorde det 2014. 2015, 2016 och 2017. Innan jag skriver vilka mål jag har inför 2018 så tänkte jag att vi som vanligt kollar igenom hur det har gått för mig i år. Det fetstilta är uppnått..
 
Äta mer hemlagad mat (dvs inte lika mycket färdigrätter, pizzor eller halvfabrikat som fiskpinnar (obs! det är okej att äta ibland, jag ska bara minska på den dåliga maten)) 
Fortsätta vara positiv (visst kan man ha det som mål?)
Försöka få bättre koll på min ekonomi
Släppa taget om människor som ger mig dålig energi
Ta mig ut mer (jobbig graviditet och sjukdom gjorde att jag var väldigt mycket inne 2016, för mycket)
 
Fem av fem, det hade jag faktiskt inte trott. Vi går som vanlligt igenom dom en och en.
 
Den hemlagade maten har gått så mycket bättre.. Det kan ju också bero på att min kärlek är så bra på att laga mat och gör det mesta från grunden. Dock har jag märkt att jag slarvat mer och mer sen han började jobba natt mycket. Något jag defenivt måste ändra på. Jag har märkt själv hur mycket bättre jag mår när jag äter bra.
 
Jag tycker att jag försöker vara positiv ofta. Ibland går det ju såklart inte och jag har en del deppdagar. Hösten har speciellt varit svår, men jag försöker hålla humöret uppe.. Jag försöker att inte ta allt för hårt på motgångarna och se fram emot det som ska komma. Jag försöker vara glad och se de små sakerna i livet. I det stora hela känner jag ändå att jag lyckas ganska bra med det,
 
Ekonomin känns det som jag har fått lite bättre koll på faktiskt. Jag fick en (för mig) större summa pengar i somras (retroaktivt från fk). Tidigare när jag fått det är pengarna slut på mindre än en månad. Men vet ni? Jag har fortfarande pengar kvar på sparkontot. Det är inte mycket kvar. Jag har faktiskt köpt en del dyra grejer för pengarna (dator, frys, semestern till Astrid Lindgrens värld mm). Men det finns i alla fall pengar kvar. Tanken är att jag ska försöka bygga upp mitt sparkonto så att jag kan ha det som en backup om något händer. Tex att nånting går sönder och jag behöver köpa nytt eller så. Jag är i alla fall väldigt stolt över mig själv att det finns pengar kvar, även om det inte är mycket.
 
Till viss del måste jag säga att jag släppt taget om energitjuvar. Inte helt kanske. Vissa personer måste man ju ha att göra med ändå. Men jag har ändå blivit bättre på att låta det bara rinna av mig istället för att älta det. Okej, jag kanske ältar, men jag blir inte lika irriterad som jag blev förut. Även om det fortfarande händer då och då.
 
Det sista målet visste jag inte helt om jag borde göra fetstilt. Jag har inte kommit ut så mycket som jag velat. Återigen speciellt på hösten. Det har varit ett jobbigt år. Jag tycker ändå att jag har tagit mig ut mer. Så därför fick det bli fetstilt. Jag har dessutom varit mer entusiastisk över att göra saker.
 
Mina mål för 2018 är dessa:
Hantera jobbiga situationer som uppstår i hemmet bättre (främst bråk)
Åka på någon semester med barnen
Ta mer hänsyn till mina egna känslor
Visa mer uppskattning till personer jag bryr mig om
Utveckla min nya pysselhobby mer 
 
Jag vet inte om det blir Astrid Lindgrens värld igen, men jag vill helt klart åka någonstans med det finaste jag har. Mina barn gör mig hel ♥
Till top