All About Arasen

En bra dag helt enkelt

Det som kallas vardagen Permalink0
Idag har varit en bra dag. En riktigt bra dag till och med. Däremot kunde den ha börjat bättre.. Jag sov inte så bra inatt.. Drömde att Nessa vaknade och skrek. Så jag vaknade och det var knäpptyst.. Hon hade inte vaknat och skrikit på riktigt. Efter en liten stund hörde jag dock hur hon började vakna till så jag fixade mat och matade henne. Det kändes som om jag knappt han somna om igen innan hon vaknade. Då var hon gnällig. Och hon ville ungefär ingenting. Efter ett tag somnade hon om igen. Då drömde jag att jag glömt ta på henne blöjan så hon kissade på sig, men sen visade det sig att blöjan satt på sniskan. Jag vaknade när  hon gjorde det sen och blöjan satt ju så bra. Jaja.. Drömmar är konstiga..

Strax efter att min kärlek gått mot stan kom pappa och Nessas gudmor hit. Nessa ska få fira nyår med dom imorgon. När pappa frågade mig om jag ville att dom skulle hämta henne idag eller imorgon kände jag att jag vill nog gärna sova bra inatt och dessutom var jag jättetrött idag, så dom fick hämta idag. Nessa blev såklart överlycklig av att se morfar. Som alltid. 

Precis när dom skulle gå så kom Harren. Min Robin! Som jag har saknat honom.. Det var riktigt skönt att få träffa honom idag och vi hade så mycket att prata om. Vi bestämde även (fast det gjorde vi redan igår över telefon) att jag ska hem till honom och fira nyår. Eller ja.. Ett tag i alla fall.. Jag vill vara hemma i tid innan klockan slår midnatt.. Oscar är väldigt rädd för höga ljud och även om han blir bättre på det varje år, så känns det elakt att lämna honom ensam när det är som värst. 

Resten av kvällen har jag faktiskt inte gjort så mycket. Jag tänkte städa. Men sen tänkte jag att det är typ det enda jag gör när jag är barnledig. Så jag struntade i det idag. Jag gick och handlade lite och sedan tog jag ett långt och skönt bad och efteråt passade jag på att raka benen, skrubba hela kroppen och sedan smörja in den. Sånt som man aldrig hinner/orkar annars. 

Nu tänkte jag sätta mig och kolla ikapp på någon serie. Jag har blivit så dålig på det. Har flera som ligger som jag behöver kolla ikapp och nu i januari så börjar några av dom igen. Ska ta fram godiset jag köpte också. Det blir ett bra tidsfördriv tills min kärlek kommer hem från jobbet.

 

Lite tankar i natten

Tankar och sånt Permalink0
Jag har haft två riktiga deppdagar i rad nu. Jag avskyr det! Jag tycker om att vara positiv och glad. Jag vet inte om det är för att det är den tiden på månaden eller om det är årstiden som gör det eller om livet helt enkelt kommer ikapp.. 

Jag tycker att jag klarar det här med att ta hand om Nessa själv väldigt bra. Såklart blir det jobbigt ibland. Speciellt när hon sover dåligt och jag inte har någon som kan ta henne på morgonen osv. Men det går. Jag gör det bästa av situationen helt enkelt. Och sen har jag supertur som får barnvakt då och då, men det blir ju som sagt tufft ibland också.

Att ha ett realtivt nytt förhållande samtidigt som man har en bebis är verkligen inte lätt. Han har verkligen en ängels tålamod och är sjukt förstående. Annars hade det aldrig gått. Vi ses liksom bara här och går aldrig ut eller nåt.. Fast jag tror inte det gör så mycket. Vi är ganska bekväma med varandra redan eftersom vi redan känner varandra. 

På vänfronten är det faktiskt ganska dött måste jag säga. Jag vet att mina vänner finns där, men båda Robin och Hawaii jobbar sjukt mycket och har knappt tid att ses alls. Johan och jag glider bara mer och mer ifrån varandra och det verkar inte finnas något jag kan göra åt det. Jag har försökt nå ut till lite nya folk (specifikt med barn i nessas ålder), men helt utan resultat. Det är fan svårt att lära känna nya människor i den här staden om det inte är via en gemensam vän eller arbetsplats och liknande. 

Bloggen har jag inte haft så mycket lust med på sista tiden. Jag brukade älska att blogga och gör det allra mest för min egen skull, men också lite för att jag vet att jag har vissa vänner som läser. Jag vet inte om jag bara är inne i en svacka eller om det är så att jag tröttnat efter alla år. Därför vet jag heller inte om jag borde ta en paus eller inte. Så svårt det där. Jag har väldigt svårt just nu i alla fall att få inspiration till att sätta mig och skriva. Det kan ju också vara för att det inte händer så väldigt mycket på dagarna just nu. Det återstår att se vad som händer i alla fall.. Nu vet ni i alla fall hur det ligger till..

En yngre jag

Julafton 2016

Underbara Jul Permalink0
Gårdagen var bättre än förväntat. Bortsett från att jag mådde riktigt dåligt med pendlande temp hela dagen. Ena stunden frös jag så sjukt mycket att jag hade tjocka kläder, två tjocka filtar och frös ändå. Nästa stund svettades jag så mycket att jag hade lust att gå ut utan kläder för att kunna svalka mig lite. Det gick verkligen upp och ned hela dagen. Jag var pigg lite till och från och vissa stunder däckade jag nästan på soffan.

Jag fick sjukt fina julklappar. Bland annat två par tofflor (folk tyckte visst att mina trasiga skulle kastas, jag förstår inte varför?) och ett skal till mobilen. Fick även världens finaste mugg av Alvin som det står världens bästa mamma på. Så omtänksam ♥

Fick dessutom båda starta och avsluta dagen med min kärlek. Och jag tror att jag har varit väldigt snäll i år för han är här ikväll igen! Helt underbart att få spendera kvällen med honom. Det gör dagen lite bättre. Inte för att det har varit en dålig dag, för det har det inte. Jag har småstädat lite, spelat spel med Alvin, kollat på film, busat med Nessa osv.. En helt okej dag faktiskt. 

Imorgon har Alvin bestämt sig för att smita till sin morfar. Han försökte få mig att fråga om Nessa fick följa med för han ville så gärna vara med sin lillasyster, Jag sa att hon nog skulle vara hemma den här gången, men att om han absolut insisterade så fick han själv fråga. Det ville han dock inte. Antingen vågade han inte eller så var det helt enkelt inte så viktigt. Nessa behöver i alla fall inte åka någonstans.. Hon har varit lite kinkig idag så jag vill ju gärna ha lite koll på henne. 

Barnen var också väldigt nöjda med gårdagen.
Till top